U nedjelju, 5. rujna, svečano je zatvoren prvi Festival hrvatske pučke drame Murski cimeri i proglašeni su pobjednici. Tročlano povjerenstvo u sastavu dr.sc. Sanja Nikčević, Iva Srnec Hamer i Dubravko Sidor odabralo je pobjednike, a čast uručiti priznanja najboljima pripala je gradonačelniku Murskog Središća, Draženu Srpaku.

Nagradu za sporednu mušku ulogu dobio je Ante Knezović iz Dramske udruge Proložac za ulogu Šimuna u predstavi „Veronikin rubac“, dok je kolegica iz istog kazališta, Mila Knezović, nagrađena nagradom za najbolju sporednu žensku ulogu za ulogu Ester. Nagrada za najbolji dramski tekst pripala je Stjepanu Škvorcu za predstavu „Ivek i Micika“ Dramsko – recitatorske skupine KUD-a Žiškovec. Nagrada za glavnu žensku ulogu pripala je Luciji Kropek iz Dramske družine „Videki“, KUD-a Marof iz Novog Marofa za ulogu Genoveve u predstavi Žabica. Nagrada za najbolju glavnu mušku ulogu pripala je Mariu Dukariću za ulogu Štefa Šušleka u predstavi Štefek Soldat Zelinskog amaterskog kazališta ZamKa. Nagrada za najbolju režiju pripala je Marku Sabljakoviću iz Kazališta „Mika Živković“ Retkovci za predstavu Otrov. Posebna nagrada za njegovanje kulturne baštine pripala je Dramskoj družini „Videki“ KUD-a Marof iz Novog Marofa za predstavu Žabica. Vjerojatno najiščekivanija nagrada, ona za najbolju predstavu festivala pripala je Zelinskom amaterskom kazalištu ZamKa za predstavu Štefek soldat.

Iskrene

čestitke svim pobjednicima, ali i nominiranima i svima ostalim kazalištima, režiserima, piscima i glumcima koji su dali doprinos ovom prvom Festivalu hrvatske pučke drame „Murski cimeri“.

(foto: Tin Tomanić)

Vezani člananci