Domaći kazališni projekt za kraj proljetne sezone u Centru za kulturu „Rudar“

06.06.2023. | Novosti CZK

Ova zima i proljeće u Centru za kulturu „Rudar“ ponudili su niz proslavljenih hrvatskih glumaca i kazališta, a proljetna će sezona završiti s domaćima – Dramskom sekcijom KUD-a Mura i njihovim velikim projektom „Specijalna operacija“. Cijena ulaznice je 4,00 eura, od danas su na prodaji putem internet stranica ( https://czk-rudar.hr/#seats?st=45&po=2023-06-18&kr=399 ), a mogu se kupiti i na blagajni Centra za kulturu „Rudar“, prije svih događanja koja su u programu. Predtava je na rasporedu u nedjelju, 18. lipnja u 20.00 sati.

O PREDSTAVI: Za sezonu 2023. ansambl Dramske sekcije KUD-a MURA odabrao je provokativan i aktualan tekst predstave SPEC. OPERACIJA autora V. Borovskog. Autor na scenu dovodi tipske karaktere društva našeg vremena, stereotipe i klišeje po kojima se drušvo ravna i mjeri. U određenoj mjeri tekst tangira i aktualno ratno stanje, posredno ponašanje zaraćenih, susjednih i svjetskih sila. Predstava nudi domaći izričaj, zdravi humor i zanimljivu životnu priču u kojoj se s lakoćom mogu prepoznati svi od reda bez iznimke, kako oni na sceni tako i svi mi pred scenom.

Pred publiku izlaze ikone dramske scene Murskog Središća: Mirjana Šoštarić, Jelena Moharić, Štefanija Žganec, Marina Rajf, Melita Nađ i Denis Halas, a u ovoj predstavi ansambl su dodatno pojačali Vladimir Varšić iz Murskog Središća i Antun Turk iz Merhatovca.