Murski cimeri 2023. – zahvala svima koji su podržali ovaj festival

09.10.2023. | Novosti CZK

Murski cimeri 2023. je festival hrvatske pučke drame, završna državna smotra na kojoj su se najbolja amaterska kazališta Hrvatske borila za prestižne nagrade. Mursko Središće prošle je godine trajno postalo domom ovog festivala, što je uvelike obogatilo kazališnu scenu najsjevernijeg grada.

Festival je izveden u organizaciji Grada Mursko Središće, Hrvatskog sabora kulture, Centra za kulturu „Rudar“, Zajednice HKUU Međimurske županije i Turističke zajednice područja Mura i gorice. Festival su prepoznali i financijski poduprli i Ministarstvo kulture i medija i Međimurska županija, kao i poduzeća Tegra, Jambrošić Tours, IAF d.o.o., Neores d.o.o. i Termoinst MT-d.o.o. Zahvaljujući toj potpori, osiguran je smještaj kazalištarcima, pa su dobili priliku posebno doživjeti najsjeverniji grad i cijelo Međimurje.

Veliku su ulogu odigrali i članovi i članice KUD-a Mura iz Murskog Središća, koji su bili dobri domaćini kazalištarcima iz drugih dijelova Hrvatske. Zahvaljujemo i fotografu Tinu Tomaniću koji je svojim objektivom popratio sva tri dana festivala, kao i DK elektro usluga zbog brze reakcije u ključnom momentu festivala. Zahvaljujemo i svim medijima koji su nas pratili.

Zahvaljujemo svim kazalištima što su nas počastila sjajnim predstavama, veliki je volonterski rad uložen u svaku od njih. Zahvaljujemo i pedagoškim djelatnicima Osnovne škole Mursko Središće, kao i ostalih osnovnih škola u Svetom Martinu na Muri, Selnici i Vratišincu zbog animiranja djece da u velikom broju posjete prvu predstavu festivala, unatoč tome što je bio nenastavni dan.

Najveća zahvala na kraju ide našoj publici koja je ovaj festival učinila posebnim.