Noć muzeja u Spomen domu rudarstva – Cimper – kako do nas?

27.01.2023. | Dom Rudarstva, Novosti CZK

Grad Mursko Središće otkupio je stari separator ugljena i popratnu gospodarsku zgradu godine 2018., a 2019. aplicirao ne projekt prekogranične suradnje s Mađarskom „Energy tour“.

Projekt je uspješno ocijenjen, a godine 2022., na spomendan mjesnog zaštitnika, svetog Ladislava, svečano je otvoren interpretacijski centar „Spomen dom rudarstva – Cimper“.

Ove se godine od 17.00 do 23.00 sati Cimper po prvi put priključio i u manifestaciju Noć muzeja, a posjetitelje uz besplatno razgledavanje posjeta očekuju i kuhano vino, čaj, peciva te zanimljive i vrijedne nagrade.

Ovom prilikom upozoravamo da navigacija ponekad ljude dovodi s „krive“ strane, a osiguran je lakši i brži put. Ako se ide kroz Mursko Središće, slijedi se put Josipa Broza Tita – Marka Kovača i čim se prijeđe pruga, kod autopraone se skrene lijevo prema starom separatoru. Ako se dolazi iz smjera Peklenice putem Frankopanske, nakon prijelaza pruge skrene se lijevo, Kolodvorskom ulicom do Marka Kovače i onda opet preko pruge i lijevo.