Tri stabla zapečatila programske sadržaje adventa GMS

30.12.2022. | Novosti CZK

Minule večeri u 18:00 sati na scenu Centra za kulturu „Rudar“ u Murskom Središću izašle su glumice i glumci Malog kazališta Mursko Središće. S predstavom „Tri stabla“ ansambl se premijerno svojoj publici predstavio sred prosinca 2019. godine. Tisuću dana poslije djevojčice i dječaci MAKAMUSA izrasli su u djevojke i mladiće, a žar prema scenskom izričaju pojačao na najjače. Studeni i prosinac opteretile su školske obaveze, priredbe, završnice brojnih aktivnosti u kojima glumice i glumci još sudjeluju, svjetsko nogometno prvenstvo, gripe i korone te prebogati sadržaji Adventa u CZK zbog čega su se slobodna vremena za probe svela na svega tri-četiri prsta jedne ruke.
Svaki dosadašnji izlazak naših glumica i glumaca pred publiku bila je svojevrsna svečanost duha i mladosti. Svi smo znali kako za ovu večer jednostavno nismo imali raspoloživo vrijeme na svojoj strani, znali smo i to kako smo s dvoje glumaca prvu ozbiljnu probu napravili sat vremena prije ulaska publike. Te su činjenice visjele iznad nas kao silan teret odgovornosti prema svima koji su jučer ušli u kazališnu dvoranu.
A onda je predstava krenula.
Danas, dan poslije, osobno sam zadivljen svojim mladim prijateljima, njihovom lepršavom glumom, vjerom u sebe, izvrsnim improvizacijskim rješenjima, neobičnim jedinstvom koje je prožimalo ansambl kad smo si, pet minuta prije početka stisnuli ruke, izgovorili kratku molitvu i sve brige jednostavno stavili Gospodinu u ruke. Predstavu smo posvetili Njemu, pa nek i brige budu njegove mislio sam u sebi dok sam se penjao na balkon u režiju. Tu je mjesto Slavka Bregovića, majstora svjetla, tona i scene bez kojega niti jedno naše predstavljanje nebi bila nikakva osobita vrijednost.
Tri stabla su moćna priča o meni, tebi, nama svima, iznad svega o Isusu Kristu i našim životnim opredjeljenjima i ulogama. Izgovaramo veliko HVALA Zoranu Turku, ravnatelju CZK Rudar zbog odluke da se baš našom predstavom zaključe programski sadržaji Adventa u našem gradu. Tri stabla glumački su predstavili: Kristina Veren, Karla Hren, Jana Hren, Izak Lebar, David Lebar, Marsel Bedi, Lucian Hoblaj, Niko Sankovič, Erik Tuksar, Ruta Kontrec, David Pahor, Joakim Kontrec i naratorica Lucija Premuš. Svi oni koji jučer nisu mogli biti s nama mogu pregledati foto galeriju izvedbe.
Stvorio ju je majstorskim osjećajem za trenutak i emociju Tin Tomanić. Zahvalom svima pobrojenima, svakom od vas tko nas je jučer posjetio i svima do kojih smo na neki drugi način u 2022′ doprli želim samo dodati – najljepša stvar u našim životima je umjetnost, a u umjetnosti pak život. Živimo ga u radosti Božića i zadovoljstvu s danima koji nam se otvaraju s novom godinom. Sretno!