U svibnju u Centru za kulturu „Rudar“ i čarobna i poučna predstava za djecu Ulaznice od danas u internet prodaji

03.05.2023. | Novosti CZK

U svibnju nas u Centru za kulturu „Rudar“ očekuje šarolik program, a čeka nas i čarobna i poučna predstava za djecu od Kazališne družine „Pinklec“ iz Čakovca. Na rasporedu je u nedjelju, 21. svibnja u 17.00 sati, a ulaznice po cijeni od 4,00 eura od danas se mogu kupiti i(li) rezervirati putem internet stranice Centra za kulturu „Rudar“https://czk-rudar.hr/#seats?st=44&po=2023-05-21&kr=398 .


O predstavi:

Redatelj: Romano Bogdan

Tekst: Ivona Marciuš

Scenografija i lutke: Mario Jakšić

Glazba: Dokleja Davor, Aleksandar Filo i Ena Jagec

Igraju: Aleksandar Filo, Ena Jagec, Davor Dokleja

Uzrast: 4+

Publika i izvođači su na pozornici.


Usamljeni dječak Luka hoda ulicom, šetajući svog psa, jer nitko od prijatelja iz razreda koje je pozvao nije došao na njegov rođendan. Luka je jako povučen i ne zna kako se sklapaju prijateljstva niti razgovara u društvu. Svi mu se smiju jer uvijek samo šuti, a i ako kaže nešto, to bude potpuno krivo ili blesavo. Njegov jedini prijatelj je pas kojemu priča sve što mu se događa i što ga muči- najviše to što ne zna kako bi komunicirao s vršnjacima, tužan što mu pas ne može odgovoriti i pričati s njim. Odjednom, pas ga povuče u jednu napuštenu kuću. Dječak se ne može oduprijeti i ulazi u kuću u kojoj se nalaze mačka i pas, prijatelji njegovog psa. Tada njegov pas progovori i družina ga dočeka kao svog najboljeg prijatelja. Tu počinje priča o njihovom prijateljstvu u kojem ga životinjska družina uči kako da se približi svojim vršnjacima.


Kroz lutkarsko-igrane etide, stvorit ćemo priču o neprilagođenom, povučenom dječaku kojeg će dva psa i jedna mačka naučiti kako da prevlada svoj strah od pričanja i stekne prijatelje. Spoj komičnog i ozbiljnog, realnog, spojiti će se u suigri glumaca i lutkarskih elemenata, obraćajući se djeci kroz igru u čijoj srži se nalazi važna poruka o odrastanju, prihvaćanju i prijateljstvu.