Važna kulturna nedjelja u Murskom Središću

18.06.2023. | Novosti CZK

Promocija i podjela knjige Moja Vulica u Peklenici i premijera najnovije kazališne predstave KUD-a Mura u Murskom Središću

 

Na području Grada Mursko Središće u nedjelju, 18. lipnja odvit će se dva događaja od velike kulturne važnosti. U sklopu Dana Peklenice u društvenom domu u Peklenici u 17.00 sati predstavit će se knjiga Vladimira Sovara: Moja vulica – zapisi o staroj Peklenici. Ovaj rukopis objavljen u sunakladništvu Grada Mursko Središće i izdavačke kuće Meridijani donosi mnoge detalje o Peklenici iz pedesetih i šezdesetih godina, prema sjećanju autora, rođenog Pekleničara koji već 55 godina živi u Australiji. Knjigu će predstaviti urednik Zoran Turk i lektorica Anita Novak. Posebno je važno napomenuti da će se knjiga podijeliti svim zainteresiranim mještanima i prema želji autora tiskano je dovoljno primjeraka za svako kućanstvo, pa i više od toga.

Nakon toga, u 19. 00 sati u Centru za kulturu „Rudar“ u Murskom Središću na rasporedu je najnovije ostvarenje Dramske sekcije KUD-a Mura iz Murskog Središća, predstava Specijalna operacija koja nikog neće ostaviti ravnodušnim, a traje taman dovoljno da svi stignu svojim kućama ili u obližnje kafiće bodriti naše Vatrene. Cijena ulaznice je 4,00 eura i može se kupiti neposredno prije na blagajni ili putem Internet stranice. Obogatite ovaj vikend kulturnim događajima, ponesite kući primjerak knjige iz Peklenice i sjajan doživljaj predstave iz Murskog Središća.