Vlak u snijegu Gradskog amaterskog kazališta Županja najbolja predstava festivala

09.10.2023. | Novosti CZK

Nakon tri dana predstava, druženja i sjajne kazališne atmosfere u najsjevernijem gradu Republike Hrvatske, došlo je vrijeme i za najteži dio – odabir najboljih od najboljih. Povjerenstvo je raspravljalo punih sat vremena, a nakon toga je konačno izašao bijeli dim iz ureda u kojem su se nalazili što je značilo da imamo pobjednike.

Čast uručenja plaketa pripala je gradonačelniku Murskog Središća, Draženu Srpaku, te direktoru festivala, Dejanu Buvaču, a odmah je na početku naglašeno i da su pobjednici svi, no pošto je ovo festival natjecateljskog karaktera, trebalo je izdvojiti i one koji će kući otići posebno sretni.

Za najbolju sporednu žensku ulogu nagradu je ponijela Vesna Vlaović iz HKUU „Trenk“ Nova Gradiška, dok je najbolja sporedna muška uloga Ivan Stanić iz kazališta Roma Teatar iz Zagreba. Nagrada za najbolju žensku ulogu pripala je našoj Međimurki, Kristini Štebih iz Kazališne družine „Štolcer“ iz Čakovca. Najbolja glavna muška uloga je Petar Prstac iz kazališta KUD „Sveti Juraj“ iz Draganića. Nagrada za najbolji dramski teskt pripala je Đurđici Seleš iz Dramske udruge „Kaj“ iz Zaboka, a nagrada za njegovanje kulturne baštine Glumišnoj družini Virje. Dvije posljednje nagrade, ona za najbolju režiju i ona najvažnija, za najbolju predstavu, otišle su u Županju. Za režiju je nagradu ponijela ponosna ravnateljica Snježana Puljić, dok je najbolja predstava „Vlak u snijegu“ Gradskog amaterskog kazališta Županja. Djeca i mladi su tako ponijeli nagradu u konkurenciji odraslih kazalištaraca, što njihov uspjeh čini još većim.

Iskrene čestitke svim pobjednicima, ovaj je festival bio posebno iskustvo, a kao što je na kraju i najavljeno, vidimo se do godine na 3. festivalu hrvatske pučke drame – Murski cimeri.