Za Valentinovo koncert Marije Magdalene Kočila i Danijela Ota

15.01.2024. | Novosti CZK

Večer ljubavnih pjesama i popevke 14. veljače u 19.00 sati

U Centru za kulturu „Rudar“ svakog nas Valentinova čeka koncert ljubavnih pjesama, a ove će godine biti u izvedbi velike lokalne glazbene nade, Marije Magdalene Kočila koja studira na prestižnom Universität Mozarteum u Salzburgu. Uz nju, nastupit će poznati pijanist i profesore glazbe Danijel Oto.

 

O Mariji Magdalena Kočila u Međimurju se već puno toga zna, a zbog divnog glasa, neki je uspoređuju i s legendom međimurske glazbe, Tetom Lizom. Oduvijek je htjela biti pjevačica, pa je uz Osnovnu školu Selnica, najprije upisala Glazbenu školu Miroslav Magdalenić u Čakovcu. Nakon toga upisuje Glazbenu školu Varaždin s glavnim predmetima klavir i teorija. Započela je u klasi profesorice Dragice Stojko, nastavila u klasi prof. Daniela Marija Novaka, a završila u klasi  profesorice Marije Pavlović. Usput je učila i solo pjevanje u klasi prof. Blanke Tkalčić. Danas je studentica već spomenutog prestižnog sveučilišta koje nosi ime po najvećem skladatelju u povijesti.

 

Danijel Oto je srednju glazbenu školu završio je u Varaždinu, u klasi prof. Miljenke Slunjski, a Muzičku akademiju u Zagrebu, u klasi pijaniste i pedagoga, prof. Vladimira Krpana. Kao korepetitor surađivao je sa brojnim renomiranim umjetnicima, među kojima je i danski trombonista Karsten Svemberg. S Varaždinskim kamernim orkestrom sudjelovao je u projektima koji su nominirani za diskografsku nagradu „Porin” u kategoriji klasične glazbe.

 

Nastupao je u koncertnim dvoranama u zemlji i inozemstvu (Kajzersal u Beču, Narodno kazalište u Beogradu, Hrvatski glazbeni zavod, Dvorana „Univers” u Ljubljani, Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu i Osijeku, dvorana „Blagoje Bersa” u Zagrebu itd.). U dosadašnjem radu osvojio je 104 nagrade na državnim i međunarodnim takmičenjima. Član je EPTE i Hrvatske glazbene mladeži. Stalni je član žirija na takmičenjima u Hrvatskoj i u inostranstvu.

 

Koncert je na rasporedu za Valentinovo, 14. veljače s početkom u 19.00 sati, a cijena ulaznice je 5,00 eura. Cijene se mogu kupiti na blagajni Centra za kulturu „Rudar“ ili putem internet stranice:

 

https://czk-rudar.hr/#seats?st=63&po=2024-02-14&kr=429